Menu

BANNERSLIDE1

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
 

Ο  Κανονισμός ρυθμίζει τις σχέσεις του συλλόγου με τις αθλήτριες, τους γονείς και κηδεμόνες (όσο οι αθλήτριες είναι ανήλικες) και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον εκάστοτε αθλητικό νόμο.

Σκοπός του κανονισμού είναι να βοηθήσει στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας που προάγει το αθλητικό πνεύμα αλλά και τη δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ για το «εύ αγωνίζεσθαι» και την ορθή συμπεριφορά και παρουσία των αθλητριών ως εκπροσώπους του τμήματος του συλλόγου στο οποίο συμμετέχουν και στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους εντός και εκτός συλλόγου.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με έναν κανονισμό όλες οι περιπτώσεις που ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος αναμένει η συμπεριφορά των αθλητριών του μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους να ανταποκρίνεται απόλυτα στις αρχές του αθλητισμού.

Ο παρών κανονισμός έχει άμεση ισχύ και εφεξής πρέπει να είναι σε γνώση όλων των μελών και αθλητριών του συλλόγου και να τηρείται πιστά από αυτούς.

Γενικά
Θεωρούμε πως ο αθλητισμός- και “εν προκειμένω” το βόλεϊ – είναι μία ευκαιρία για να μάθει στα παιδιά μέσα από την ανάπτυξη των σχέσεων με τις συναθλήτριές τους και τους προπονητές, αρχές - αξίες και ιδανικά που δύσκολα θα τα μάθουν στην καθημερινότητά τους. Μέσα από το βόλεϊ τα παιδιά μαθαίνουν να συναγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η νίκη και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού και αποκτούν αξίες και αρχές που θα αποτελέσουν εφόδια, όχι μόνο στην πορεία τους σαν αθλητές, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους. Επιζητούμε να προάγουμε το φίλαθλο πνεύμα που πρέπει να εμπνέει την ψυχή των νέων ανθρώπων ως αθλητών αλλά και ως μελών της κοινωνίας.

 1. 1.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
 • Να τηρούν αυστηρά το ωράριο των προπονήσεων, να προσέρχονται 15’ πριν την καθορισθείσα ώρα προπόνησης έτσι ώστε κατά την ώρα ενάρξεώς της να είναι απολύτως έτοιμες να λάβουν μέρος σε αυτήν. Κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την προπόνηση ανεξάρτητα από τη διάρκειά της, συνεπάγεται (τουλάχιστον) την προφορική επίπληξη από τον προπονητή. Δικαιολογημένα καθυστερημένη θεωρείται μόνο η αθλήτρια που ειδοποίησε τον προπονητή ή τον Έφορο της ομάδας πριν την έναρξη της προπόνησης και έλαβε σχετική άδεια. Σε περίπτωση που ο λόγος αποδειχθεί ψευδής, δύναται να επιβληθεί από τον προπονητή ποινή από προφορική επίπληξη έως και ποινή αποχής από προπονήσεις ή και αγώνες. Σε περιπτώσεις σοβαρού παραπτώματος, ενημερώνετε ο Γονέας και το Διοικητικό Συμβούλιο και το οποίο είναι υπεύθυνο να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί. Η προσέλευση στο γήπεδο αθλήτριας πριν από αγώνα θα είναι 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
 • Απαγορεύεται να φορούν κοσμήματα την ώρα της προπόνησης για την δική τους ασφάλεια
 • Απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων ποτών, απαγορευμένων ουσιών, καπνίσματος κλπ. επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών εντός των αγωνιστικών χώρων και αποδυτηρίων.
 • Να ενημερώνουν τον προπονητή του για τυχόν τραυματισμό ή κακή διάθεση (άρρωστη) πριν την έναρξη της προπόνησης.
 • Να παρακολουθούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του προπονητή, χωρίς να κριτικάρουν ή να σχολιάζουν. Η προσοχή θα πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στον προπονητή και στις ασκήσεις που θα εκτελούνται.
 • Να φορούν στην προπόνηση τα ρούχα του Συλλόγου και να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων και προπονήσεων από τις αντίστοιχες ομαδικές των τμημάτων μέσω εφαρμογών (π.χ viber κλπ), και για οποιαδήποτε ενέργεια του τμήματος.
 • Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων οι αθλήτριες οφείλουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκέντρωση, ενδιαφέρον, σοβαρότητα, ήθος και σεβασμό στις συναθλήτριες τους και τους προπονητές καθώς και απόλυτη υπακοή στις οδηγίες του προπονητή τους. Στην περίπτωση που αθλήτρια δεν ακολουθεί την παραπάνω συμπεριφορά και επιδεικνύει αδιαφορία, απροθυμία, υβριστική, ή προκλητική συμπεριφορά, θα επιπλήττεται ή ακόμα και θα τιμωρείται κατόπιν εισηγήσεως του προπονητή με χρονική αποχή από τις προπονήσεις ανάλογη με το παράπτωμα.
 • Να είναι υπομονετικές με τις συμπαίκτριες τους. Κάθε αθλήτρια έχει δυνατότητες αλλά και αδυναμίες και ο στόχος είναι να διορθωθούν οι τελευταίες. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και επομένως η επιτυχία έρχεται μόνο όταν όλη η ομάδα δουλεύει και παίζει ενωμένη.
 • Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε προπόνηση με άλλον προπονητή ή άλλη ομάδα, χωρίς την έγκριση του συλλόγου.
 • Δεν επιτρέπεται να κάνουν ατομικές προπονήσεις τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου χωρίς την ενημέρωση και συναίνεση του Σωματείου.
 • Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρονται με έλλειψη σεβασμού προς συναθλήτριες, αντιπάλους, διαιτητές, διοργανωτές αγώνων και γενικά προς το κοινό όπως επίσης να χρησιμοποιούν υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις (λεκτικές ή μη).
 • Δεν επιτρέπεται να δείχνουν απειθαρχία σε προπονητή, υπεύθυνο τμήματος, μέλος Δ.Σ.
 • Θα πρέπει να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της ομάδας τόσο των άλλων τμημάτων όσο και της Γυναικείας Ομάδας όταν αυτό τους ζητηθεί και εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος αποχής.
 • Δεν επιτρέπεται να αρνηθούν την συμμετοχή σε αγώνα ή προπόνηση χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος, όπως :
  • τραυματισμός/ασθένεια
  • σημαντική οικογενειακή – επαγγελματική – εκπαιδευτική υποχρέωση
  • άλλη συνθήκη που προκαλείται από ανωτέρα βία).
 1. 2.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς - κηδεμόνες των αθλητριών έχουν σημαντικότατο ρόλο στην επίτευξη των στόχων των παιδιών και του Συλλόγου μας. Είναι συμμέτοχοι στην προσπάθεια τόσο των παιδιών όσο και του συλλόγου και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο, το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό του συλλόγου. Συγκεκριμένα:

 • Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους εφόρους, τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την Ακαδημία.
 • Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μη ταύτιση του παιδιού με τις πιθανά αυξημένες απαιτήσεις του γονέα, οι οποίες πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στο χαρακτήρα και στις αθλητικές ικανότητες του παιδιού.
 • Να είναι οικονομικά ενήμεροι την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα καθώς αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου και την πληρωμή των προπονητών εγκαίρως. Σε περίπτωση που θα υπάρχει καθυστέρηση μεγαλύτερη των 2 μηνών και αφού δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες μετά από τις συστάσεις της γραμματείας τότε το παιδί δε θα μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας.
 • Να μην παρεμβαίνουν στο προπονητικό, αγωνιστικό ή παιδαγωγικό έργο των υπευθύνων προπονητών του συλλόγου, με διαμαρτυρίες, υποδείξεις, κρίσεις, αποχή, προσπάθεια προώθησης αθλήτριας ή οποιοδήποτε άλλο μέσο.
 • Η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, θα γίνεται μετά από αίτηση του γονέα στον Έφορο της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού με πιθανή παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας (Γενικού Αρχηγού Ακαδημίας και Τεχνικού Διευθυντή).
 • Σε περίπτωση προπόνησης εντός ή εκτός προπονητικού κέντρου, η παρουσία των γονέων θα είναι εφικτή μόνο κατά την άφιξη και την αναχώρηση των αθλητών.
 • Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, να μην σχολιάζουν τους διαιτητές καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους αθλητές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Οι προπονητές μόνο είναι υπεύθυνοι για αυτό και θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τόσο το έργο τους όσο και την κρίση τους.
 • Να μη σχολιάζουν αρνητικά ή επικριτικά αθλήτριες, στελέχη της διοίκησης, προπονητές του συλλόγου, είτε εντός των αγωνιστικών χώρων είτε δημόσια.
 • Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά του γονέα που θα προσβάλει την ιστορία και το έμβλημα της ομάδας αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και μπορεί να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων.
 • Δεν επιτρέπονται οι επαφές με άλλες ομάδες  χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από την ομάδα. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος είναι αρμόδιοι να συζητήσουν για αυτό με τους γονείς και τον αθλητή, προτάσσοντας το συμφέρον του Σωματείου και του αθλητή.
 • Δεν επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων από τους γονείς για συμμετοχή του παιδιού τους (αθλητή) σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή του Σωματείου.
 • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των παιδιών(αθλητών) σε personal-training με προπονητή/ες εντός του σωματείου παρά μόνο μετά από ενημέρωση και συναίνεση του Σωματείου.
 • Δεν επιτρέπεται η εκ μέρους των γονέων εγγραφή του παιδιού (αθλητή) σε personal-training με γυμναστή – προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση του Σωματείου.
 • Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Οι ποινές που θα επιβάλλονται -ανάλογα με το παράπτωμα – από τον εκάστοτε προπονητή, Διευθυντή, Γενικό Αρχηγό και από την Διοίκηση είναι οι εξής :

1. Προφορική παρατήρηση

2. Έγγραφη επίπληξη

3. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση

4. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις

5. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδας

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στους εκπαιδευόμενους παίκτες/τριες προβλέπονται επιβραβεύσεις, οι οποίες θα δίνονται μετά από διαδικασία αξιολόγησης:

i. ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ii. ΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (κ.α)

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 18:27
επιστροφή στην κορυφή